Cellnex detalla les prestacions del 5G a la Trobada Mobility

El vehicle autònom, una de les grans transformacions pendents per fer aflorar la societat del futur, serà una realitat amb el desplegament de les anomenades “súper altes” prestacions del 5G, com la reducció de la latència (temps de resposta) al mil·lisegon. Així ho va explicar Òscar Pallarols, Global Commercial Director de Cellnex, líder al costat de Grup Masmòbil del pilot 5G Catalunya, durant la seva participació a la 36a edició de la Trobada Mobility, organitzada per l’IESE i Deloitte, que va abordar el desenvolupament de la mobilitat sostenible i intel·ligent.

La mobilitat autònoma arribarà quan els vehicles autònoms siguin un node d’un sistema complex i, gràcies a l’edge computing, processin totes les dades que reben i prenguin decisions sense haver de passar pel núvol ni per centres de dades llunyans. Pallarols es va referir a l’exemple que ja marquen a Barcelona els vehicles de dos parcs de bombers, connectats al sistema de senyalització semafòrica, que optimitza el desplaçament quan van a una emergència.

La Vanguardia se n’ha fet ressò.