5G Catalunya, a la marató de hackers Innova&acció Business Challenge

El pilot 5G Catalunya participa com a empresa reptadora a la cinquena edició de la hackató Innova&acció Business Challenge, que organitza Innova&acció, de la Fundació Politècnica de la Comunitat Valenciana. Es tracta d´una marató de 24 hores d´innovació oberta que tindrà lloc aquest divendres i dissabte a València.

A l’esdeveniment hi participen 80 persones que, prèviament seleccionades i organitzades en equips de treball d’alt rendiment, dedicaran un dia complet a proposar solucions innovadores, viables, reals i de fàcil aplicació als reptes que plantegin les organitzacions reptadores, entre les quals el pilot 5G Catalunya.

Mitjançant la innovació oberta, el projecte 5G Catalunya vol contribuir a posicionar el nostre país com a referent en el desplegament d’aquesta tecnologia que suposa un impuls decisiu per aconseguir una societat digital, atès que accelerarà la transformació digital de les empreses, i les ciutats. Per això, és fonamental participar en espais de cocreació com aquest, on es connecta amb el millor talent, amb noves generacions inquietes i amb la voluntat d’ajudar a millorar les nostres societats a través de la tecnologia.

Precisament, el repte que el pilot 5G Catalunya presenta en aquesta hackató està relacionat amb la missió del projecte i amb aquesta inquietud que caracteritza molts dels perfils participants en aquest tipus d’esdeveniments: ajudar a millorar la vida de les persones mitjançant la tecnologia.

Per tal de definir-lo, els socis del projecte van celebrar un taller intern a principis de setembre, on es van tractar quins són els reptes futurs del 5G i, sobretot, quines són algunes de les aplicacions que es poden desenvolupar per contribuir a la millora de la qualitat de vida de la nostra societat. De fet, aquestes aplicacions s’entenen com a nous casos d’ús a desenvolupar en el futur, per experimentar amb les prestacions i les possibilitats de la nova xarxa i demostrar els avantatges que pot aportar.

Reptes a la vida, solucions del 5G

Al taller, titulat “Reptes a la vida, solucions del 5G”, es va organitzar una pluja d’idees per proposar diversos reptes, i posteriorment amb l’ajuda d’Innova&acció es va concretar l’elecció i la definició del repte que finalment es presentarà aquest divendres als equips assignats al pilot 5G Catalunya a la hackató.

El CTO i el CIO d’Aumenta Solutions, Javier Campos, i l’IT Architect Consultant de Lenovo, Alejandro González Madueño, representaran 5G Catalunya a la hackató Innova&acció Business Challenge, i s’encarregaran d’explicar amb detall quin és el repte que els equips han de resoldre durant les 24 hores d’innovació oberta.

“Estic convençut que el futur no és el que passarà, sinó el que les noves generacions faran, així que tinc moltes ganes d’escoltar les idees que proposaran a la hackató”, ha explicat Campos.

La líder del pilot 5G Catalunya i Open Innovation Program Manager de Cellnex Telecom, Ana Varela, ha destacat que “la revolució 5G aposta de totes totes per la innovació oberta, perquè ha arribat per transformar les nostres vides i canviar la manera de comunicar-nos, i per tant és fonamental comptar amb la col·laboració dels nous talents per aprofitar al màxim els avantatges d’aquesta tecnologia i impulsar aquesta transformació”.

En paraules del CEO de Nearby Computing, Josep Martí, l’esdeveniment també és “una oportunitat per difondre els avantatges que el 5G pot aportar a la qualitat de vida de les nostres societats”. El project manager de Nae, Leo Aranda, ha insistit en aquesta idea: “Animem els participants de la hackató que participin al nostre repte a seguir formant part de l’ecosistema 5G després de l’esdeveniment. Com diu el nostre eslògan, 5G com a impuls cap a una societat digital”.