Gestió de la seguretat ciutadana i emergències per mitjà del 5G

This pilot, involving the Barcelona Urban Police and Firefighters forces, responds to the three basic pillars of safety: prevention, rapid intervention and drawing conclusions by analysing situations that have already occurred.

En aquests tres àmbits, la qualitat i la velocitat d’accés a la informació són essencials i aquest pilot demostra com la tecnologia 5G aporta un seguit de millores determinants:

  1. Les imatges de vídeo són clau per a l’anàlisi i la definició de situacions d’emergència o de seguretat urbana. Les xarxes 5G permeten la transmissió de dades amb una latència mínima el que unit a la gran amplada de banda i de la utilització d’intel·ligència artificial permetran als cossos de seguretat preveure, detectar i analitzar situacions i així prendre decisions de forma eficient i eficaç.
     
  2. La gestió remota de dispositius urbans, com les càmeres de vídeo ubicades en mobiliari, agilitza la gestió de les emergències i contribueix a generar un entorn segur, jeràrquic i traçable de compartició de recursos.