Realitat augmentada per comprar per Internet al mercat de la Boqueria

Aquest projecte té com a objectiu enriquir l’experiència de compra digital fent servir la realitat augmentada tant per al venedor com per al comprador.

Amb aquest objetiu es crea la figura de l’Augmented Reality (AR)Personal Shopper, mitjançant la qual el venedor, amb unes ulleres de realitat augmentada, obté informació addicional sobre productes i establiments.

Gràcies a un sistema de connexió basat en la tecnologia 5G, s’envia al comprador la mateixa informació, juntament amb la interfície de realitat augmentada, per tal que la pugui visualitzar al seu dispositiu (telèfon intel·ligent o tauleta) i comunicar-se amb el venedor per videoconferència. Aquesta comunicació és possible gràcies a un sistema creat per infraestructures 5G aprofitant la velocitat d’aquesta tecnologia, que permet intercanviar informació d’alta resolució i qualitat amb una latència mínima.

.

L’operadora catalana presenta juntament amb Cellnex Telecom, Lenovo i Red.es una solució tecnològica que pot transformar l’”e-commerce” dels comerços de proximitat en oferir a l’usuari virtual una experiència de compra immersiva equivalent a la compra presencial en un mercat.

El 5G, juntament amb l’Internet de les coses i l’edge computing, pot obrir noves possibilitats per a la venda online personalitzada i immersiva als mercats tradicionals, que aspiren a preservar en entorns digitals la proximitat dels seus clients amb els paradistes i els productes frescos. Així s’ha demostrat avui al mercat de La Boqueria de Barcelona, ​​on s’ha dut a terme una innovadora prova 5G liderada per Parlem Telecom en que es proporciona a l’usuari en remot una experiència de compra virtual amb tecnologia de realitat augmentada que preserva els valors distintius de la compra tradicional.

Aquesta solució tecnològica impulsada per l’operadora de telecomunicacions catalana obre noves possibilitats per a les plataformes d’e-commerce dels comerços tradicionals, ja que permet als clients que no poden fer la compra físicament (per manca de temps, llunyania, impediments físics, etc.) puguin adquirir els productes frescos a distància com si fossin al mateix mercat.

.